צילום מזון וסטיילינג בשנים האחרונות בישראל ניתן לראות התפתחות של ז'אנר חדש- צילומי מזון וסטיילינג.
לתחום יש לא מעט השלכות על ענף המסעדנות וכן על האופן בו אנשים מזמינים מנות במסעדות- על כך בכתבה הבאה.
מה הכישורים הדרושים לסטיילנג של מזון
מעוניינים להפוך לצלמים המצלמים מזון וסטיילינג?
אין זה מספיק להיות צלמים חדים אשר יודעים ללחוץ על הקליק.
מה דרוש? אהבה לאוכל, מרכיבים והבנה מה זה ירקות תוך הבנה של עונות – מתי אפשר לבחור את הירקות הטובים ביותר?
מרבית מעצבי המזון לא התחילו את ההתפתחות שלהם מהתחום אלא עסקו במקצועות אחרים לגמרי
והגיעו לתחום מתוך אהבה לאוכל והרצון לצלם תמונות יפות.
בשנים האחרונות ניתן לראות כי גם אנשים שאינם בתחום הקולינריה
מצלמים צילומי אוכל ונהנים מכך – נהנים מהעובדה כי הם יכולים לצלם מזון ברמה גבוהה.
צילום מזון מה חשוב להביא בחשבון במסגרת הצילומים
צילום מזון וסטיילינג מצריך מספר דגשים חשובים אשר יש להביא בחשבון טרם לחיצה על המצלמה.
כעת נביא בפניכם את הדגשים החשובים:
אותנטיות: אם בעבר לא עשו שימוש בקצפת לצורך צילומים אלא עשו שימוש בקצף גילוח, הרי בשנים האחרונות
זה ממש לא כך וצלמים רבים מעדיפים להשקיע בצילומים ולצלם גלידה רגע לפני שהיא נמסה.
בשנים האחרונות צלמים רבים מעדיפים לצלם כמה שיותר טבעי ולהתרחק מהזיוף אלא להתקרב כמה שיותר לאמת.
הקפדה של הנראות של המנה: במסגרת הצילום חשוב ביותר להקפיד על הנראות של המנה החל מצורת החיתוך
ועד הצבעים של המנה ועד הסידור של המנה בצלחת.
רגע לפני הצילום, כדאי להקפיד על שימוש בסכין מעולה – הסכין תחתוך עגבנייה בצורה מושלמת בהשוואה לסכין אחרת.
שילוב של צבעים: נוסף על זאת, צלם מקצועי יקפיד גם על שילוב של צבעים במנה.
שילוב של צבעים במנה ובפריים יוביל לתוצאה הרצויה- תמונה מדהימה אשר מושכת את תשומת הלב.
לפעמים יש צורך להוסיף נגיעות של צבע ועניין למנה כמו למשל שילוב של צ'ילי אדום או עגבניה אדומה במיוחד.
מה לגבי הצבע הירוק? יש אפשרות להוסיף גם את הצבע הירוק וגם להוסיף שמן זית.
אין ספק כי הוספה של צבעים למנה תשדרג את הנראות ותגרום למנה להיראות נפלאה במיוחד.
חשיבות הרקע של התמונה: נוסף על זאת, חשוב ביותר להביא בחשבון את הרקע של התמונה.
אפשר להכין מנה יפה במיוחד ולהניח אותה על השיש ,אבל אז יראו דברים אחרים במנה
והתוצאה תהיה תמונה שאינה מושלמת.
לעומת זאת, כאשר יש חשיבות רבה לרקע, הרי התמונה תראה אחרת לגמרי.
התייחסות לתאורה
מה עוד חשוב להביא בחשבון במסגרת צילום של מנות? חשוב ביותר להביא בחשבון את התאורה.
צלם מקצועי ובעל ניסיון רב יביא בחשבון את התאורה לצד מנה מושלמת.
אם התמונה תראה טוב, הרי הוא השיג את התוצאה הרצויה.
לעומת זאת, אם התמונה לא תראה טוב, הרי זה בדיוק להפך והתוצאה לא תהיה טובה בשל אי חשיבות לתאורה.
מכאן, מדובר באחד המרכיבים החשובים ביותר במסגרת צילומי אוכל.
אם אתם מבחינים בצילום של מנה שאינה נראית טוב
במיוחד, הרי זה רק בגלל שהצלם לא לקח בחשבון את התאורה.
צלם מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום יביא בחשבון את התאורה
ויהיה ביכולתו לשנות את התאורה על מנת להכניס לאווירה המתאימה ביותר.
מאידך, צלם מקצועי מתחיל בהכנות של הצילום תוך שהוא מביא בחשבון
את נושא התאורה ולוקח בחשבון את החשיבות של התאורה בצילום על מנת לצלם תמונה מושלמת.